Fejfájás - migrén

 

Tudja-e hogy a fejfájás egyik leggyakoribb oka a nem megfelelő étkezés,

a kevés folyadékfogyasztás?

Változtasson étkezésén már ma! "Egye magát egészségesre velem!"

A videófelvétel meghallgatásához kérem, kattintson ide! 


A fájdalomcsillapítók szedésének egyik fő oka a fejfájás. A panaszok hátterében szerencsére legtöbbször „semmit” sem találnak az orvosi kivizsgálás során. Így asztán Ön is szedheti a fájdalomcsillapítókat, akár évtizedeken keresztül.

Minden fejfájás okának kiderítésekor illetve a fejfájás jellegének megváltozása esetén a legelső lépés a VÉRNYOMÁSMÉRÉS! Ha fejfájós, mérje legalább két hétig rendszeresen vérnyomásást, reggel és este!

Elkerülhetetlen a CT és/vagy az MRI vizsgálat, mivel a koponyán belüli anatómiai elváltozásokat minden esetben ki kell zárni!

Nem szabad figyelmen kívül hagynia, hogy a fejfájásnak egyes esetekben banális oka is lehet, pl: a kevés folyadékfogyasztás. Ilyenkor gyakoriak a homloktáji panaszok.

Homloktáji és a szembe sugárzó, vagy a szemből a homlok felé sugárzó panaszokat okozhatnak szembetegségek is. Érdemes ilyen fájdalmak esetén szemészeti vizsgálatra is elmennie.

Általában homloktáji fejfájás társul a gyomorfájdalmakhoz, gyomorégéshez, amikor a gyomorproblémák rendezése a fejfájást is megszünteti.

Nagyon gyakori, hogy a migrénes panaszok hátterében Máj – Epe működési zavarok állnak.

Előfordulhat, hogy epekövesség okozza a migrénes fejfájást.

A fejtetőn jelentkező fejfájások hátterében állhat vérnyomás probléma, de kiválthatja egy, még vérnyomás emelkedést nem okozó, erős stressz hatás is.

A tarkótáji fejfájás kialakulhat nagyon magas, de nagyon alacsony vérnyomás esetén is. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ezt a típusú fejfájást a nyaki gerinc betegségei, valamint a rossz tartás, a nagy belső feszültség miatti feszes vállizmok is okozhatják, illetve megfigyelhető egyes szembetegségekben is.

Nagyon gyakori, hogy nedves frontok érkezésekor a fejben teltségérzés, nehézségérzés, a gondolkodás lelassulása érezhető. A frontérzékenység ilyen megnyilvánulása általában a Lépműködés gyengeségét kíséri, ami akupunktúrás kezeléssel jól korrigálható.

A kínai orvoslás módszereivel történő kikérdezése lehetőséget ad a fejfájás okának kiderítésére.

Ezek az okok leggyakrabban funkcionálisak, a szervezet működészavarai váltják ki. Ez a magyarázata annak, hogy a képalkotó vizsgálatokkal általában nem láthatóak anatómiai eltérések, és a laboratóriumi értékek is legtöbbször a normál tartományban mozognak.

A gyakorlati tapasztalatok alapján a fejfájások eredményesen kezelhetők akupunktúrával. Már néhány alkalom után jelentős változást érezhet akkor is, ha a fejfájása már évtizedek óta tart..

A fenntartó kezelésekkel (háromhavonta, évszakváltásokkor, két alkalom) elérhető, hogy a fejfájás csak a múlt kellemetlen emléke legyen.
 

AZ EGÉSZSÉG NEM MINDEN, DE EGÉSZSÉG NÉLKÜL MINDEN SEMMI!