Stresszes a derekam - Segít az akupunktúra?

Stresszes a derekam – Segít az akupunktúra?

 

A derékfájások érdekes változata a stressz okozta derékfájás. Sok beteget láttam, akik már átestek többféle kezelésen, megjártak rengeteg gyógyfürdőt, kaptak injekciós blokádot, a derékfájásuk mégis visszatért. Előbb-utóbb kiderült, hogy a derékfájás kizárólag stresszhelyzetben vagy stresszhelyzet után lépett fel. A sikertelen próbálkozások után a derékfájósok egy részének eszébe jut az akupunktúrás kezelés lehetősége is.

Miért okozhat a stressz derékfájást?

A gerinc a tartásunk meghatározója. A derékrész feladata a hajlás, a hajlékonyság biztosítása.

A stressz görcsösen összehúz, merevít, hiszen a szervezet védekezik az őt érő támadás ellen. A rendszeres illetve hosszú ideig tartó stressz a szervezet hajlékonyságát, rugalmasságát támadja meg. A stressz a szervezetet állandó védekezésre kényszeríti, a derekat is folytonos görcsös, összehúzott állapotban tartja.

Görcsösen megfeszülve a derekat is nehéz hajlítgatni, a görcsös állapot miatt elvész hajlékonysága.

Az akupunktúrás kezelés kioldhatja a stressz okozta feszülést, feszességet a derékból is. A stresszoldó akupunktúrás kezelés a szervezet egészét érinti, nemcsak a derékfájás szűnik meg, visszaadja a szervezet rugalmasságát, javítja alkalmazkodó képességét.

Az akupunktúrás fenntartó kezelésekkel elérhető, hogy javuljon a stresszkezelő képesség, egy-egy nagyobb feszültség ne derékfájásba torkolljék.