Aranyér


Az aranyér a visszér egy speciális fajtája, ami nagyon kellemetlenné teheti a mindennapokat.

Nagyon fájdalmas és/vagy viszkető érzést okozhat a kitüremkedő aranyér. A fájdalomhoz nem egy esetben vérzés társulhat.

A fájó, égő, viszkető, esetleg vérző aranyér akadályoz az ülésben, a mozgásban, alig van olyan testhelyzet, ami megnyugvást jelentene.

 

Nagyon fontos megfigyelni, hogy a vérzés csak kemény széklet esetén jelentkezik vagy spontán aranyér-vérzés is előfordul.

 

A vérző aranyeret legtöbbször a széklet felszínén megjelenő friss piros vér jelzi. Nagyon fontos tudni, hogy a székletben vagy a székleten megjelenő vér forrását mindig ki kell vizsgáltatni.
A véres széklet lehet a bél gyulladásos vagy daganatos betegségeinek első jele is.

 

Ne hagyja magát megtéveszteni azzal, hogy aranyere is van! Az aranyeret okozhatja a bél alsó szakaszán levő daganatos betegség is. Az időben felfedezett daganatos betegség hatékonyan kezelhető!

 

Mindezt nem ijesztgetésnek szántam, csak szeretném, ha a székleten megjelenő vért nagyon de nagyon komolyan venné!

 

A legtöbb esetben szerencsére „csak” aranyér betegség áll a panaszok hátterében.

 

A betegség kialakulását leggyakrabban a kötőszövet gyengesége, a szervezet „megtartó” funkciójának elégtelensége okozza. Persze lehet bármilyen jó a megtartó funkció, ha azt aránytalanul nagy terhelés éri, például éveken keresztül tartó szorulásos, kemény széklet formájában. Túlterheléssel a legtökéletesebb működés is elrontható.

 

Az akupunktúrás kezelés, megfelelő életmódbeli tanácsokkal kiegészítve, hatékonyan segít nemcsak az aranyeres panaszok megszüntetésében (nem tüneti kezelés!), hanem a kiújulás megelőzésében is.

 

 

 

AZ EGÉSZSÉG NEM MINDEN, DE EGÉSZSÉG NÉLKÜL MINDEN SEMMI!