Csillagpor vagyunk

Csillagpor vagyunk

 

Ha felnézek a csillagos égre, Világegyetemünk több évszázados múltját is láthatom. Jelen és múlt a szememben egyesül.

Kik vagyunk? Honnan jöttünk? Hová tartunk? Miből vagyunk?

Bizony, csillagpor vagyunk. Nem én találtam ki. A legtudományosabb magyarázatok tükrében írom ezt, mivel mai tudásunk szerint az Ősrobbanás első pillanatának tört része alatt kialakult a most is létező anyag legalább 95%-a. Egyek vagyunk az Univerzum anyagával.

Egységet alkotunk az Univerzummal.

Ez a taoizmusban a Tao, a hinduizmusban Brahman, a buddhizmusban a Dharmakaja.

Mi ennek a közvetlen következménye ránk, emberekre nézve?

Ugyanabból az anyagból vagyunk, mint az Univerzumunk!

1982-ben Alain Aspect egy tudományos vizsgálat során kimutatta, hogy az egy időben keletkezett kvantum méretű részecskék azonnali kommunikációban állnak egymással akkor is, ha az Univerzum két, legtávolabbi pontján helyezkednek el. Ez a fénysebességnél is gyorsabb kommunikációt jelent a részecskék között. Elgondolkodtató.

Testünk ezeknek a kvantumnyi részecskéknek, rezgéseknek „besűrűsödésével” létrejött megnyilvánulás.  Vajon testünk egyes részei milyen egyéb részecskékkel, rezgésekkel állnak folytonos kommunikációban? Befolyásolja ez mindennapi életünket? Milyen hatással van egészségünkre?

Vajon milyen tudásuk lehetett az ősi kínai, egyiptomi horoszkóp készítőinek? Nem véletlen, hogy születéskor és az Élet nagyobb eseményei előtt horoszkópot készíttettek a családok.

Ők honnan tudták, hogy a Világegyetem befolyásolja életünket, sorsunkat?

Nem szólnak az ősi írások termodinamikáról, de szólnak yinyangról. Mindkettő lényege ugyanaz.

Nem szólnak az ősi írások kvantumokról, de szólnak az Egységről. Mindkettő lényege ugyanaz.

 

Nem szólnak az ősi írások húrelméletről, de szólnak a guna-ról. Mindkettő lényege ugyanaz.

 

Az ősi tudás birtokosai misztikus ködbe burkolva védték „tulajdonukat” az illetéktelenektől. Itt van az ideje e ködfátyol mögé nézni és meglátni ott azt a valódi tudást, melynek értékét és értelmét csak a mai kor tudománya képes felismerni és igazolni.

Miközben tudósaink fáradhatatlanul keresik a „Mindenség elmélet”-et, mely a Világegyetem minden törvényszerűségét talán egyetlen egyenletbe sűrítve leírja, elfeledkeznek arról a négy bigramról, azaz nyolc vonalkáról, mely az Univerzum minden működését megmagyarázza. Elképzelhetetlen ennél egyszerűbb, elegánsabb leírása a Világegyetem működésének.

 

AZ EGÉSZSÉG NEM MINDEN, DE EGÉSZSÉG NÉLKÜL MINDEN SEMMI!