Mekkora a tartozása a 120 éves hitelén?

Ön is, mint mindenki, kapott egy 120 éves hitelt születésekor. Legalább is a tudomány állítása szerint ennyi évet élhetnénk. Természetesen nem csak élni, hanem egészségesben megélni érdemes ezt a kort.

Ön hogy gazdálkodik ezzel az ajándékkal?

A hitelben, bizonyosan önnek is van már tapasztalata. Ha nem fizeti, elvész, amit a hitelre vásárolt.

Itt ugyanez a helyzet. A „hitel nem fizetése” egészséges éveket vesz el az Ön életéből. Vajon mi az egészséges, hosszú élet törlesztő részlete?

Ha újat talán nem is tudok mondani, egy rövid összefoglaló önnek is segíthet, mire kell(ene) figyelmet fordítania.

Három alapvető dologban nem érdemes megalkudni:

-         - étkezés,

-         - alvás,

-         - mozgás,

-          -pihenés.

Étkezés

Nem szeretném hosszan taglalni, minden fontosat megtalál a Youtube-on: „Egye magát egészségesre velem!” címmel, egy videó felvételen.

Alvás

Talán nem is gondolja, hogy az elektromosság felfedezése nem csak pozitívumokat hozott az életünkbe. Ön is sokáig fenn marad esténként? Lefekszik éjfél előtt?

Általában nyolc óra alvás elegendő, de mint mindenben, ebben is vannak kivételek. Lehet, hogy Ön hat óra alvás után már frissen, kipihenten ébred, de előfordulhat, hogy tíz óra az alvásszükséglete. Sokszor nehéz ezt a munkával, a mindennapokkal összeegyeztetni, de Ön is tudja, hogy olcsón semmit sem adnak. Az egészséget pedig főként nem.

Mozgás

Sok éves tapasztalatom azt mutatja, hogy a mozgásra a legnehezebb rávenni az embereket. Ön mennyit mozog naponta? Tisztázzuk, hogy a munka közbeni járkálás nem ide tartozik, mint ahogy a kert felkapálása sem.

Naponta 40 perc mozgás elegendő az egészség megtartásához. Nem kell nagy dolgokban gondolkodni!

Járjon egyet, folyamatosan 40 percig! Nem szükséges ehhez külön elmenni egy edzőterembe és egyedül is megcsinálható. Öltözni fel lehet az évszaknak megfelelően. Valójában nem nagy dolog, csak el kell kezdeni!

Pihenés

Kevés olyan emberrel találkoztam, aki nem szeretett pihenni. A pihenésre is sokféle lehetőség adódik. Aki munkája során az országot, világot járja, nyilván otthon szeretné tölteni ezt az időt. A legtöbben ülőmunkát végeznek naponta 9-10 órában. Az ő szervezetüknek mozgalmas kikapcsolódásra van szüksége.

Egy évben legalább egyszer hosszabb időre is ki kell lépni a „mókuskerék”ből. Ha azt szeretné, hogy ez szervezetének is valódi pihenés legyen, két hét a minimális időtartam. Nem pihenés az „all inclusive” nyaralás a szervezete számára, hiszen emésztőrendszerét kimeríti a mértéktelen evés-ivás. NEm bezsélve a nyaralás alatt felszedett 4-5 kg túlsúlyról.

Nem pihenés, ha a családra főzni, mosogatni, takarítani kell a pihenés ideje alatt.

A valódi pihenésnek van aktív, mozgással töltött része és egy kis „lustálkodással” töltött ideje is. Része ennek, hogy Önt is kiszolgálják, hogy valóban kiléphessen a mindennapok teendőiből.

Most ideje végig gondolni, hogy áll Ön a 120 éves hitel törlesztésével! Mennyi tartozást halmozott már fel?

Lehet, hogy ideje változtatni az egészséges, hosszú életkor eléréséhez!

 

AZ EGÉSZSÉG NEM MINDEN, DE EGÉSZSÉG NÉLKÜL MINDEN SEMMI!