Lábszárfekély

 

A frontérzékeny betegeim a legjobb időjárás jósok, egy ideig. 100%-os biztonsággal jelzik előre a majdan érkező frontot. Néhány akupunktúrás kezelés után romlik, eltűnik ez a „megbízhatóság”, hiszen a frontérzékenység csökken, megszűnik az esetek többségében.

Különösen feltűnő ez a jelenség a frontra fejfájással reagáló betegeknél. Már napokkal a front előtt gyötrő fejfájással küzdenek. Mivel a frontok nagyon gyakorivá váltak, a frontérzékenység okozta fejfájás jelentős életminőség romboló tényezővé vált.

Miért hatékony az akupunktúra frontérzékenység esetén?

A frontérzékeny betegek teljesen egészségesnek gondolják magukat. Valójában a frontérzékenység a szervezet működési zavarát jelzi, hiszen a környezet változásaihoz történő csökkent alkalmazkodást jelent.

A front minden esetben a külső környezet, a légkör nyomásváltozásával jár.  Amennyiben a szervezet, bármely okból, nem tud ehhez a változáshoz alkalmazkodni, megjelenhet például a fejfájás.

Természetesen a tünet mindenkinek a leggyengébb pontján jelentkezik, így lehet például a frontérzékeny beteg fejfájós, derékfájós, lábfájós, kiugorhat a vérnyomása is stb.

Szervezetünk nagyon finoman hangolt rendszer. Meghatározott belső hőmérséklet- és nyomásviszonyok között képes panaszokkal vagy panaszok nélkül működni.

Az akupunktúra a szervezet meghatározott rendszerén keresztül fejti ki hatását, melyet hívhatunk csatornának, meridiánnak vagy sodrásnak. Frontérzékenység esetén az akupunktúrás kezelés főként annak a rendszernek a kezelésére irányul, amely a szervezet nyomásviszonyait, rugalmasságát szabályozza.  Meghatározott pontokon - akupunktúrás pontok – keresztül ezeknek a sodrásoknak a működése befolyásolható, a bennük fellépett pangások feloldhatóak.

Amennyiben az akupunktúrás kezelés hatására visszaáll a rugalmas működés, megszűnnek a panaszok. Így a fejfájás sem lesz a mindennapok nem szívesen látott vendége.

 

AZ EGÉSZSÉG NEM MINDEN, DE EGÉSZSÉG NÉLKÜL MINDEN SEMMI!