Influenza megelőzés

 

Rengeteg hír, rémhír látott napvilágot mostanában az influenzáról. Aktualitását az a H1N1 típusú influenza adja, amely hasonló a spanyolnáthához. 

Nem szabad elfelejteni, hogy a számtalan halálos áldozatot követelő spanyolnátha idején meg nem voltak védőoltások, nem ismertek egyetlen vírus elleni szert sem.

Mi az, amit bárki megtehet az influenza megelőzéséért?

A legfontosabb az immunrendszer megfelelő működésének a segítése.

Milyen módszerekkel segíthetjük immunrendszerünket?


1. Az első és legfontosabb az életmód, annak is két összetevője: a mozgás és a táplálkozás.

Nem kell élsportolónak lenni, de a napi rendszeres testmozgás, erősíti az immunrendszert. Lehet ez 30 perc gyaloglás, futás, egy kis torna, focizás, teniszezés stb. tetszés szerint.

A rendszeres étkezés szintén elengedhetetlen. Hogyan védekezik immunrendszerünk? Hőt termel, ez a alkotta „védőköpeny” véd meg a betegségektől. Ha nincs megfelelő táplálék, mit fog elégetni a szervezet? Miből képződik a védekezéshez is szükséges hőmennyiség?

Adja szervezetének minden étkezésnél azt, amit az adott időpontban a legoptimálisabban el tud égetni! Ezzel nemcsak immunrendszerét támogatja, hanem súlya is az ideális felé fog elmozdulni!

 Jelentkezzen diétás tanácsadásunkra a:

 06-20-4430-209 (dr Nas Katalin) telefonszámon!

 

2. Főként idősebbek esetén érdemes megfontolni az influenza elleni védőoltás beadatását. Vannak akik szerint nem ér semmit, mások esküsznek rá, de az tény, hogy már sok embert védtek meg ez ellen a betegség ellen.

 

3. Hatékony a védekezésben az akupunktúrás kezelés, ami a szervezet működésének gyenge pontjait erősítve, segíti az immunrendszert.

 

4. Sok embert a tűktől való félelem tart vissza az akupunktúrától. Számukra - valamint az akupunktúrás kezelés mellett is – az étrendkiegészítők nyújtanak lehetőséget az immunrendszer erősítésére.

A tibetiek évezredek óta alkalmazzák e célból a Cordyceps-et.Ez a szer hatékonyan veszi fel a küzdelmet a vírusokkal és a baktériumokkal szemben is.

A Cordyceps alkalmazása előtt célszerű végigcsinálni egy Chitosan+ Digest kúrát, aminek célja a bélrendszer tisztítása, működésének javítása. Mivel az immunrendszer állapotát körülbelül 70%-ban az emésztőrendszer működése határozza meg, ez az 1 hónapos kúra mindenképpen javít a szervezet védekezőképességén.

 

A legfontosabb, hogy aktívan vegyen részt egészsége megőrzésében!

 
 
AZ EGÉSZSÉG NEM MINDEN, DE EGÉSZSÉG NÉLKÜL MINDEN SEMMI!