Miért csábítja el Önt az édeség?

Akkor most eszem valamit! – Ismerős ez a gondolat? Ez a valami legtöbbször édes ízű. Vajon miért?

A legtöbb dolognak, mint ennek a sokszor bosszantó ténynek is, nagyon egyszerű magyarázata van.

Miért is szereti Ön az édes ízt?

Mint minden élőlényé, az Ön szervezete is a túlélésre van programozva. Ehhez mindenekelőtt enni kell. Mi az, amiből őseink, a vadászó, halászó időkben jóllakhattak? Nem más, mint a vadhús! A vadakat kergették, majd elejtették. Kezdetben nyersen majd sütve fogyasztották. Bizony jó sokat kellett enni belőle, amikor éppen volt. Szükség volt a tartalékra, a szűkös időkre.

Próbálja ki Ön is, a vadhúsnak enyhé édeskés íze van. Kizárólag az tudott életben maradni, aki ezt az ízt szerette, sokat meg tudott enni belőle. Azok az egyedek lettek a túlélők, akik ezt az ízt szerették.

 

AZ EGÉSZSÉG NEM MINDEN, DE EGÉSZSÉG NÉLKÜL MINDEN SEMMI!

Ön is abból szeret sokat enni, ami jó ízű, kellemes érzést ad!

A civilizáció erre az édes ízre tett rá néhány lapáttal. Nem volt nehéz észrevenni, hogy az „édes”-ség jól eladható, sokan megvásárolják. Minden kereskedőnek ez az álma: jó sokat eladni!

Természetesen a mai agyoncukrozott ételek már nem a túlélést szolgálják, sőt!

Tudnia kell, hogy az édes ízt adó cukor nagyon gyorsan felszívódik, a szervezet rövid idő alatt hasznosítja. Ezért ha Ön elfárad, kimeríti a munka, az édességtől nagyon gyorsan kap energiát. Persze mint mindennek, ennek is ára van, a kilók csak szaporodnak, szaporodnak és szaporodnak….

Ha csak annyit tesz, hogy rendszeresen, naponta többször (3 óránként) egy keveset eszik (természetesen nem kizárólag édességeket), nem fog ellenállhatatlan kényszert érezni a nassolásra. A szervezetében mindig lesz annyi tápanyag, hogy ne legyen szüksége hirtelen, gyors energiapótlásra. (lásd: "Egye magát egészségesre velem!", kattintson ide a meghallgatáshoz)

A kínai orvoslás tanítása szerint az édes íz az emésztés azon szervrendszeréhez tartozik, amelynek fontos szerepe van a test építésében. A keleti orvoslás módszereivel befolyásolni tudja ezen rendszer működését, így az akupunktúrás kezelés hatékonyan veszi fel a versenyt a nassolás elleni küzdelemben is.