Női meddőség

 

 

2. NŐI MEDDŐSÉG

Általában a nők gyermek utáni vágya erősebb a férfiakénál, így gyorsabban szánják rá magukat a vizsgálatokra.

Nem elhanyagolandó természetesen az életkori szempont sem, hiszen míg egy férfi elméletileg akár 90 évesen is nemzőképes lehet, addig a hölgyek élettani okok miatt 45 év felett már ritkán szülhetnek gyermeket.

Ma az első gyermek vállalásának időpontja kitolódott és inkább a harmincas évek elejére, sokszor közepére esik. (Ez természetesen nem változtat azon a tényen, hogy az első gyermek vállalásának ideális időpontja a 2325 év körüli életkor lenne, nők esetében).
Amikor harminc év felett derül ki, hogy a gyermekvállalás nem lesz teljesen akadály mentes, bizony már sürget az idő, nem lehet még 5-6 évet eltékozolni.

Mindenképpen szüksége van egy megbízható, jó nőgyógyászra, akiben teljes mértékben megbízik. El kell végeztetni a vizsgálatokat, túl kell esni a hormonszintek mérésén is.
 
Nagyon fontos tudnia, hogy hiába tankönyvien jók a hormonszintjei, ha azok egymáshoz viszonyított aránya nem megfelelő.

Ennek egyik oka a sejtek inzulin érzékenységének csökkenése (inzulin rezisztencia).
Mit jelent az inzulin rezisztencia? Kattintson ide, a részletekért....

 
Bár sokan vitatják az inzulin rezisztencia jelentőségét a meddőség kialakulásában, a gyakorlat - ami felülír minden elméletet -, azt mutatja, hogy ennek rendezése alapvető fontosságú a gyermekáldás eléréséhez.
Ezért meddőség esetén mindig elvégeztetjük az inzulin rezisztencia vizsgálatot is.

Ennek eredménye is befolyásolja a követendő életmódot, ami az akupunktúrás kezelés mellett segíti a mielőbbi gyermekáldás bekövetkezését.

Nem is olyan ritkán előfordul, hogy  immunológiai összeférhetetlenség áll a meddőség hátterében. Néhány vizsgálattal ez is kiszűrhető.

Amennyiben anatómiai oka(i) van(nak) a meddőségnek, szükségszerűen azt kell először rendezni.

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy a vizsgálatok semmi kórosat nem derítenek ki, a hormonszintek is tökéletesek, de a várva várt gyermekáldás mégsem jön el.

Ilyenkor sem kell rögtön kétségbe esni! Hatékony segítség lehet ilyenkor az akupunktúra!

Szerencsére sok gyermek születését végigkísérhettem az elmúlt 20 évben, olyan esetekben, amikor a nyugati orvoslás már feladta a küzdelmet.


A "lombikbébi" program forradalmian új megoldás a gyermekáldás elérésére, de nem szabad elfelejteni, hogy ugyanakkor óriási

hormonterhelés
is a női szervezet számára.

Ezért nem mindegy, hogy 3-4 eredménytelen program után, vagy az első próbálkozásra születik meg a várva várt gyermek!

Vegye igénybe az akupunktúrás kezelést a többszöri hormonterhelés elkerülésére!

 

>>Tovább: Minden rendben, még sincs gyerek<<