Izületi fájdalom

 

Az élet mozgás. A mozgáshoz szüksége van többek között izületeire is. Amíg nem fájnak izületei, észre sem veszi, hogy vannak.

Az első kellemetlen tapasztalat amikor még nincs fájdalom, de már „érzi”, hogy vannak izületei. Ez lehet az első figyelem felhívó jel, hogy nincs minden rendben.

Nagy divat ma fájdalomcsillapítókat szedni, és ezzel elfedni a szervezet első figyelmeztetéseit. A fájdalom mindig egy komoly figyelmeztető jel: valami nincs rendben, csinálj valamit, segíts! A szervezet segélykiáltása.

Mi történik a fájdalomcsillapítók szedésekor?
A fájdalomcsillapító a fájdalom csillapítására szolgáló tüneti szer. Nagyon hatékony átmeneti segítség, és szükség van rá az oki kezelés mellett, mert értelmetlenül nem szabad szenvedni. Ebben az esetben, amint az oki kezelés következtében megszűnik a fájdalom, elhagyható a fájdalomcsillapító.

Teljesen más a helyzet, amikor a beteg egyetlen gyógyszere a fájdalomcsillapító. A fájdalom korlátozza a mozgást,a cselekvést. Amennyiben ezt a figyelmeztető jelet tünetileg elnyomja, semmi akadály nem lesz a további terhelésnek. Így csak akkor fog megfelelő segítség után nézni, amikor már a fájdalomcsillapító nem elegendő a panaszok elnyomásához.

Ilyenkor pedig a legtöbbször már késő! A korábban egyszerű módon kezelhető betegség esetleg csak műtéti úton oldható meg.

A legszerencsésebb, ha amint észreveszi az első jeleket azonnal tesz is ellene valamit. Sajnos az a tapasztalat, hogy a legtöbben akkor fordulnak segítségért, amikor már mozdulni is alig tudnak a fájdalomtól.

Az akupunktúrás kezelés egyre többeknek jut eszébe az izületi fájdalmak csillapítására. Ez a módszer valóban nagyon hatékony izületi fájdalmak esetén is, de jó tudni, hogy annál gyorsabban szabadulhat meg a fájdalomtól, minél koraibb szakaszában kezdődik a betegség kezelése.

Az izületi fájdalom kiváltó oka sokféle lehet: szél,hideg, nedvesség, gyulladás, kopások, deformitások, sérülések, rossz mozdulat stb.

Nagyon gyakoriak az úgynevezett reumás betegségek,amikor a nedvesség, hideg okozza az izületi fájdalmat. Nem ritka, amikor a fájdalom nem egyetlen izületben jelentkezik hanem „vándorol” izületről izületre.
Ilyen esetekben általában a szervezet egyéb működési zavarai is kiderülnek, és a fájdalom jól reagál az akupunktúrás kezelésre.

Bármilyen izületi fájdalom esetén az a legfontosabb,hogy ne várjon!

Ne várjon arra, hogy a fájdalom majd magától elmúlik!
Keressen megfelelő segítséget, ne a fájdalomcsillapító legyen egyetlen elválaszthatatlan barátja!

FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ HELYETT, ISMERKEDJEN SAJÁT BETEGSÉGÉVEL!

Izületi panaszait alapvetően két dolog ronthatja vagy javíthatja: a hideg vagy a meleg.
Nagyon fontos, hogy tisztában legyen  a hideg illetve a meleg hatásával izületeire.


Tegyen egy próbát!

A hideg, vagy a meleg enyhíti a fájdalmát?

1. Fájdalmas izületét  hűtse állott-vizes zsebkendővel, miközben figyelje, hogy erősödik vagy enyhül a fájdalma. 
Amennyiben a hideg a fájdalmat enyhíti, valamilyen gyulladásos folyamat zajlik az izületben.

2. Melegítse meg egy puha sállal fájós izületét, figyelve, enyhül vagy erősödik-e a fájdalom.

Ez az egyszerű próba a fájdalom megelőzésének is megmutatja az útját.
A hidegre érzékeny izületeket melegben kell tartani,míg a melegtől fájdalmas izületekkel tilos melegvizes gyógyfürdőkbe járni!

Az akupunktúrás kezelés akkor is csökkentheti a panaszokat, ha már deformitások, kopások jelentkeztek. Természetesen „visszaépíteni” az eredeti állapotot nem lehet, de az izületek keringésének javításával komoly állapot javulás érhető el.
 
AZ EGÉSZSÉG NEM MINDEN, DE EGÉSZSÉG NÉLKÜL MINDEN SEMMI!